Freestyle
Loswerken
We werken in een afgesloten ruimte met een loslopend paard aan je intentie, positie, beweging en houding. Wanneer je de juiste hulpen en lichaamstaal beheerst accepteert het paard je als leider en geeft je de controle over zijn tempo en looprichting. Je traint met het loswerken de conditie en balans van het paard en werkt aan een hechtere band.  Om je bewegingen duidelijker te maken gebruiken we een leadrope ( lange lijn van 4,5m).
 
Grondwerk
Grondwerk gebruik je dagelijks o.a. met het van A naar B lopen, trailerladen en opstijgen.
We combineren het gebruik van onze lichaamstaal met directe hulpen via de leadrope en het touwhalster. Tijdens de lessen leer je de oefeningen; leiden, volgen, halthouden, achterwaarts en het hoofd laag vragen.  Vervolgens wordt er op de cirkel gewerkt waar vanuit zijgangen gevraagd kunnen worden.  Het plaatsen van obstakels (zeiltjes, brug, balken etc.) helpt om in een spannende situatie leiding te blijven geven en hierdoor het vertrouwen te versterken.
 
Dubbele lange lijnen 
De opgedane kennis en ervaring tijdens de loswerk en grondwerk lessen komen samen tijdens het werken aan de dubbele lange lijnen.  Met behulp van twee lange lijnen en een longeersingel gaan we vanaf de grond aan het tempo, de teugelvoering en het rijtypische balans werken. Dit kan op de cirkel waarbij het paard om ons heen loopt en in men-positie waarbij je achter het paard loopt. Wanneer je vanaf de grond beter kunt communiceren met het paard zal dit het rijden ten goede komen.
 freestyle 
voorwaarden Stal Rosanne Klaver
 homeinstructie Freestyle  l   paarden  l  training  l  accomodatie  l  contact